Цветан Цветанов пристигна в столичното следствие

Цветан Цветанов пристигна в столичното следствие
Цветанов отказа да разговаря с журналистите, които го чакаха пред сградата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пристигна в столичното следствие в сградата на бул. „Монтевидео“, предаде агенция „Фокус“.

Той отказа да разговаря с журналистите, които го чакаха пред сградата.

Цветанов влезе в сградата заедно с адвокат Менко Менков и служител от Националната служба за охрана. На бившия вътрешен министър не бе разрешено да влезе с колата си до сградата и той пристигна пеша.

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение във връзка с разследването по случая с препятстването на използването на СРС. Зам.-председателят на ГЕРБ е отказал да разпореди прилагане на СРС спрямо бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

На 5 юли Цветанов се яви в следствения отдел на СГП заедно с адвокат Менко Менков, където депозираха искане за отвод на водещите разследването следователи, след което си тръгнаха. За второто разследване срещу Цветанов, главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Цветан Цветанов и той се съгласи за втори път да му бъде снет.

Стана ясно и че бившият вътрешен министър е бил глобен със 100 лева от СДВР, защото е отказал да съдейства да му бъде извършена полицейска регистрация. Аргументите на Цветанов са, че наредбата противоречи на Конституцията, на Европейската конвенция за правата на човека и на Наказателно-процесуалния кодекс, съобщи "Правен свят".

#Цветан Цветанов #следствие #Цветан Цветанов #Менко Менков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"