Цветан Цветанов: Вече съм обвиняем

Цветан Цветанов: Вече съм обвиняем
Мярката за неотклонение на Цветан Цветанов e "подписка". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вече съм обвиняем, заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов след близо час в столичното следствие.

"Мярката за неотклонение на Цветан Цветанов e "подписка", съобщи адвокатът му Менко Менков, предаде БГНЕС.

Цветанов няма забрана да напуска страната. Защитникът му обясни, че Цветанов е подсъдим, тъй като е отказал искане за прилагане на специални разузнавателни средства във връзка с кражба на детска катерушка и пързалка в село Първомайци, Горнооряховска област.

Адвокат Менков обясни, че днес са получили постановлението на Софийска градска прокуратура, с което не е уважен отводът, който те са поискали по отношение на следователките по второто дело, по което Цветанов е обвиняем. Беше ни връчено и постановлението за привличане на Цветан Цветанов в качеството му обвиняем, каза Менков. Той оказа пълно съдействие на разследването по отношение на нещата, които се искаха от него, допълни адвокатът.

Цветанов изказа благодарност на колегите си от ГДБОП, на бившия главен прокурор Борис Велчев, и на Станимир Флоров, и на италианските власти по повод акцията "Кокаинови крале", след която Евелин Банев – Брендо получи присъди от 20 години затвор. Цветанов съобщи, че е имало теч на класифицирана информация и е било осуетено провеждането на акцията преди години.

#Цветан Цветанов #Менко Менков #Цветанов #Менков #ГДБОП #Евелин Банев #Брендо #следствие #Станимир Флоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"