Стойнев: Малките и средни бизнеси се оплакват от липсата на евтин финансов ресурс

Стойнев: Малките и средни бизнеси се оплакват от липсата на евтин финансов ресурс
„На този етап във финансовата сфера нямаме никакви притеснения, но притесненията са в реалния сектор”, посочи Стойнев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Малките и средни предприятия в българския бизнес все още се оплакват от липсата на достъп до евтин финансов ресурс, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предава „Фокус“.

Стойнев направи изявлението при подписването на ново кредитно споразумение между Европейския инвестиционен фонд и Райфайзенбанк в рамките на проекта JEREMIE.

Той отбеляза, че финансовите средства са много важни за просперитета на българската икономика.

„На този етап във финансовата сфера нямаме никакви притеснения, но притесненията са в реалния сектор“, посочи министърът и добави, че се правят необходимите усилия за премахване на пречките.

Благодарение на подписаното днес споразумение банката ще отпуска кредити на малки и средни предприятия в България на стойност поне 20 млн. евро с повече от 50% намаление на лихвените нива.

За да е възможно това, споразумението предоставя 165 млн. евро по нисколихвения продукт, изпълняван по проекта JEREMIE, който е на разположение на малките и средни предприятия в България посредством шест кредитни институции.

#Драгомир Стойнев #малки #средни #бизнеси #кредити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"