Родната полиция – това не е сериалът "От местопрестъплението"

Родната полиция – това не е сериалът "От местопрестъплението"
A A+ A++ A

Тялото на 17-годишната Мирослава Николова беше открито от полицията миналия четвъртък в покрайнините на Перник след два месеца активно търсене с участието на информационните системи на Шенген и Интерпол.

В опитите си да докажат самохвалните твърдения, че отвличанията в България са история заради управлението на ГЕРБ и добрата полицейска работа, цели два месеца властите убеждаваха родителите и обществеността, че момичето е станало жертва на трафик на хора или е избягало от дома си и "пие коктейли в Германия" (според шефа на ГДБОП Станимир Флоров).

Когато тялото на убитото момиче беше открито, МВР гордо разтръби големия си успех в разкриванеto на сериозно престъпление. Славата обаче беше скоропостижно помрачена със самоубийството на основния заподозрян, който намери пистолет и закопчан с белезници се застреля в главата под погледа на уж най-добре обучените в държавата служители на ГДБОП, претърсващи апартамента му.

Появиха се множество версии за това какво се е случило, но така и не стана ясно къде заподозреният е крил оръжието и как е успял да го използва в присъствието на полицията. Нито един свидетел не потвърди историята с белезниците.

Вътрешният министър Цветанов, Флоров, специалисти от Института по психология на МВР, прокурорът на Перник, и други официални лица щурмуваха медиите с противоречива и объркваща информация за пистолета, претърсването, детектора на лъжата, признанията и какво ли не още...

Единственото сигурно нещо, което разбрахме е, че полицията и следствието май нямат никакви солидни доказателства и затова плетат мрежи от лъжи, противоречия, заплахи, обиди, научна фантастика и абсурдни извинения, като преумора на служителите на реда, за да прикрият своята некадърност и провал.

Единият заподозрян е мъртъв, а другият е в психиатрия с диагноза шизофрения... Очевидно, нито признанията, нито доказателствата ще издържат в съда – съдиите отново ще отнесат вината, още едно сериозно престъпление ще остане неразкрито, извършителите му – ненаказани, няма да има оставки и уволнения, и обществото пак няма да научи истината.

Както пише бившият американски посланик Джон Байърли в секретна грама за убийството на банкера Кюлев и работата на месните служители на реда, цитирайки как български източник с горчивина му казал: „Това да не ти е сериалът „От местопрестъплението".

#убийство #полиция #МВР #Мирослава Николова #самоубийство #Цветанов #Станимир Флоров #Перник #следствие #служители на реда #доказателства #заподозрян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"