Станишев: Почти нищо от приоритетите на Борисов не беше изпълнено

Станишев: Почти нищо от приоритетите на Борисов не беше изпълнено
A A+ A++ A

От заявените от Бойко Борисов и неговия кабинет приоритети почти нищо не беше изпълнено, заяви от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев, предаде БГНЕС.

Нито са постигнати 17-18 милиарда евро за следващия програмен период, нито са постигнати 450 милиона евро компенсации за извеждането от експлоатация на блоковете на АЕЦ „Козлодуй“, нито е постигнато да няма таван при получаването на средствата от ЕС, подчерта Станишев.

Вярно е, че нито една страна – членка на ЕС, не постига всичко в преговорите, но аз не можах да разбера кое е постигнато от първоначалните заявки, от шумно огласените намерения, оказва се, че постигнатото като допълнителни плащания за фермерите е договорено през 2005 година, коментира лидерът на БСП и подчерта, че средствата за развитие на селските райони през следващия програмен период ще са с 14% по-малко.

Лидерът на ДПС Лютви Местан предложи днес в Народното събрание в отделно заседание да се проведе разискване за преговорите за многогодишната финансова рамка на Европейския съюз и българската позиция и покани публично от депутатите от ГЕРБ да се включат в дебата. Предложението му беше гласувано и прието в пленарна зала.

Годините на управлението на Бойко Борисов поставиха на изпитание дори и най-здравата психика, тъй като съществуваха две паралелни реалности - светът на ГЕРБ, в който се случваха чудеса от храброст, строяха се магистрали, усвояваха се европейски средства, и реалният свят на замразени пенсии, на фалити, на десетки хиляди млади семейства, които емигрират, коментира Местан днес.

#Сергей Станишев #Бойко Борисов #приоритети #европейски средства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"