Промените в Закона за горите бяха обсъдени с НПО

Промените в Закона за горите бяха обсъдени с НПО
Комисията по земеделието и храните към Народното събрание обсъди предложенията за промени в Закона за горите с неправителствените организации. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ). На срещата присъстваха заместник-
A A+ A++ A

Комисията по земеделието и храните към НС обсъди предложенията за промени в Закона за горите с неправителствените организации /НПО/, съобщиха от земеделското ведомство.

Участниците в заседанието дискутираха предложенията и достигнаха до консенсусни текстове. Всички заинтересовани страни се обединиха около идеята, че трябва да се направи един работещ закон в горския сектор. Особено внимание беше обърнато на проблемите със залесяването, където срокът ще бъде намален от 7 на 3 г. Това ще осигури по-бързо възобновяване на гората и нови работни места.

Измененията, които се предлагат в Закона за горите, ще дадат възможност на малките и средни ползватели от горския сектор да работят по-ефективно и да бъдат устойчиви и конкурентни.

Ще бъдат направени поправки в управлението и стопанисването на общинските гори, ползването на дървесина и недървесни горски продукти, както и възможностите за дърводобив. Предстои да бъдат направени и допълнения в някои от текстовете, отнасящи се до Фонд „Инвестиции”.

 

Предстои по-широко обсъждане на измененията в Закона, които ще бъдат разгледани в програмата на Министерския съвет до края на годината.

#инвестиции #поправки #Закона #гори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »