ЕК се съгласи на сделка с Китай

Свят | 27 юли 2013, събота / 14:47| Показвания:Производството на слънчеви панели в Китай нарасна четирикратно между 2009 г. и 2011 г. Снимка:shsfurniture.run-bg.com

ЕК обяви в събота, че се е съгласила на сделка с Китай, за да разреши спора за предполагаемия китайски дъмпинг на слънчевите панели в Европа. За целта се въвеждат минимални цени за вноса от Китай, съобщава Reuters, цитирана от darikfinance.bg.

Сделката за решаване на най-големия търговски спор между Китай и ЕС ще доведе до избягване на наказателните такси, които трябваше да бъдат въведени през август за вноса на китайски соларни панели в Европа, чиято обща стойност достигна 21 млрд. евро през миналата година.

"Постигнахме споразумение по взаимно съгласие", коментира европейският комисар по търговията Карел де Гухт. Той изрази задоволството си от офертата за ценова гаранция, предоставена от китайските износители на соларни панели.

Производството на слънчеви панели в Китай нарасна четирикратно между 2009 г. и 2011 г., надхвърляйки обема на глобалното търсене.


Тагове: Карел де Гухт, Европа, панели, търсене, Китай

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси