ЧЕЗ пусна на сайта си приложение за самоотчет

ЧЕЗ пусна на сайта си приложение за самоотчет
A A+ A++ A

ЧЕЗ активира на сайта си специално приложение, на което клиентите на компанията могат да декларират данните от самоотчета на електромерите, съобщиха от дружеството.

Приложението ще бъде активно в периода от 1 до 7 август във връзка с новите цени на електроенергията от 1 август. „В изпълнение на решението на ДКЕВР за въвеждане на нова цена на електроенергията, считано от 1 август, „ЧЕЗ Разпределение България“ АД започна и извънредно отчитане на средствата за търговско измерване. Ангажирани са допълнително 356 отчетници. Те, както и служителите в телефонния център, ще работят с удължено работно време, включително и през почивните дни. Който желае обаче, може сам да отчете и да декларира данните си“, каза Петър Баран, главен оперативен директор на „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Желаещите да направят самоотчет трябва да информират ЧЕЗ за данните от измервателния уред (по всички тарифи), клиентски номер, датата на отчитане, трите имена на титуляр и адрес на обекта, за който се декларират показания. Освен чрез сайта на компанията битовите клиенти могат да подадат информация на денонощната информационна линия на ЧЕЗ - 0700 10 010, по електронната поща на адрес zaklienta@cez.bg, на факс (02) 8959 667 или в Центровете за обслужване на клиенти.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

#ЧЕЗ #енергетика #приложение #електромери #засичане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"