Стойнев: Има много пропуски в нормативната уредба за минния бранш

Стойнев: Има много пропуски в нормативната уредба за минния бранш
„Виждаме резултатите от тези дупки в законодателството. Няма наредба за съдържанието на годишните работни планове, която е трябвало да бъде приета още през 2010 г.“, добави Стойнев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има много пропуски в нормативната уредба за минния бранш“, заяви в Симитли министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, съобщава „Фокус“.

По инициатива на министъра са създадени работни групи от Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и социалната политика и експерти от Минно-геоложкия университет.

Ще бъдат направени изменения и допълнения за действащия правилник за минно-спасителни и газо-спасителни дейности, правилник по безопасността на труда при разработването на находища по открит начин и правилник по безопасността в подземни и въглищни мини, обясни Стойнев.

Предстои утвърждаване на правилник по безопасни и здравословни условия на труд.

Виждаме резултатите от тези дупки в законодателството. Няма наредба за съдържанието на годишните работни планове, която е трябвало да бъде приета още през 2010 г.“, добави Стойнев.

От началото на спасителната операция до момента са прокопани 82 метра в рудник „Ораново“ – 46 метра в основната галерия и 33 по обходната.

Търсенето на двамата миньори продължава в галерия „А“, където до момента миньорите са прокопали 3 метра.

#Драгомир Стойнев #Ораново #мини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници