Пожар изпепели 150 декара лозя в Пазарджишко

Пожар изпепели 150 декара лозя в Пазарджишко
A A+ A++ A

Пожар изпепели 150 декара лозов масив в Пазарджишко, съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) - МВР. Вчера следобед в полицията в Пазарджик бил получен сигнал за пожар в района на с. Росен – огънят бил навлязъл в лозов масив край селото, предава БГНЕС.

На място веднага пристигнали три противопожарни автомобила и екипи огнеборци, в гасенето се включили и 20 жители на селото. Стихията успяла да изпепели около 150 декара лозов масив, навес, няколко кошера и около 1150 декара сухи треви. Благодарение на съвместните усилия са спасени намиращите се в близост къщи, лозов масив, 100 декара слънчогледова нива и иглолистна гора. Продължава работата по изясняване на причините, довели до инцидента.

Велинградските огнеборци пък са гасили пожар в къща, лумнал в събота по обяд. Дежурната смяна пожарникари с един специализиран автомобил успели да предотвратят разрастването на огъня. Няма пострадали от инцидента, нанесени са материални щети в дома. По първоначални данни огънят е тръгнал от късо съединение на електрическата инсталация.

#пожар #Пазарджик #лозя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"