Отделят 400 000 лв. за граждани, пострадали от труса в Перник миналата година

Отделят 400 000 лв. за граждани, пострадали от труса в Перник миналата година
A A+ A++ A

Продължава разглеждането на молби и ще се търсят възможности за подпомагане на пострадалите от земетресението в Перник миналата година. Това каза на пресконференция вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, след първото заседание на новите членове на комисията, предаде агенция „Фокус”.

Решенията, които са взети, ще подпомогнат жителите на Перник и околността след земетресението, каза Йовчев. „Обсъдихме помощи за училища, учебни заведения и инфраструктурен проект. Не можем да направим всичко, което бихме искали. С решението, което взехме, са изразходени около 80% от гласувания бюджет, който е в размер на 70 млн. лв. В заседанието на комисията участва Росица Янакиева, кмет на Перник”, каза Йовчев.

Кметът на Перник Росица Янакиева каза, че днес са взети важни решения, търсени са приоритети, както за домакинствата, които са пострадали, хора в неравностойно положение, хора със здравословни проблеми, така и за сгради, които имат важна обществена значимост – училища, детски градини и други сгради.

„Удовлетворена съм от днешното заседание”, каза Росица Янакиева. По думите на министър Йовчев над 400 000 лв. ще бъдат отделени за граждани. Молбите на повече от 100 домакинства ще бъдат удовлетворени.

#Цветлин Йовчев #Перник #земетресение #пострадали #подпомагане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници