Златанова: Работим, за да сме сигурни, че няма да има райони, които да нямат достъп до финансиране

Златанова:  Работим, за да сме сигурни, че няма да има райони, които да нямат достъп до финансиране
Зинаида Златанова призова за ускоряване на работата по подготовката на Оперативните програми. Снимка: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова ръководи Деветото заседание на Работната група за разработване на Споразумението за партньорство на Република България, очертаващо помощта от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

„Полагат се усилия и работим, за да сме сигурни, че няма да има райони, които да нямат достъп до финансиране и да няма т.нар. „бели петна“, посочи Златанова.

Златанова заяви, че държавната администрация, в лицето на Министерството на регионалното развитие и Министерството на земеделието и храните, съвместно с Националното сдружение на общините работят по постигането на съгласие в следващия програмен период всички населени места да имат достъп до финансиране от европейските фондове.

Вицепремиерът разпореди на Управляващите органи на Оперативни програми да работят в активно сътрудничество с бизнеса, местната власт и представителите на гражданското общество при подготовката на Споразумението за партньорство. Златанова обяви, че предстои настоящият трети вариант на Споразумението да се приеме от правителството и през втората половина на август месец да се изпрати на Европейската комисия.

Зинаида Златанова призова за ускоряване на работата по подготовката на Оперативните програми, независимо от факта, че ще се наложи да се работи през август месец.

#Зинаида Златанова #фондове #програми #органи #комисия #бели петна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"