Русе е "градът на празните молове"

Русе е "градът на празните молове"
В Русе фалираха заведения от големи международни вериги. Моловете са почти празни. Снимка: www.skyscrapercity.com
A A+ A++ A

Настоящата година се очертава да е годината на моловете. В същото време си имаме „град на празните молове“ и това е Русе, предаде http://profit.bg/. Всички търговски центрове бележат значителен застой на търговията, вече няколко години след стартирането им, като някои от тях са празни.

През първата половина на 2013 г. в София отвори врати нов мол и това доведе до ръст на модерните търговски площи с 80 000 кв. м. Така предлагането в столицата достигна 325 660 кв. м., а в страната - 720 000 кв. м.

През следващата година, с откриването на три нови мол-а в столицата, се очаква общият обем площи за София да достигне 444 260 кв. м. и да доближи ключовата граница от 400 кв. м. на 1000 души население.

В средата на юли в Бургас бе открит най-новият търговски център, който добави на пазара още 30 000 кв. м. Така морският град вече е градът с най-много търговски площи, падащи се на 1000 души – 477 кв. м.

В Русе фалираха заведения от големи международни вериги. Това, според наблюдатели, е прецедент, който рядко се наблюдава в световната практика.

#Русе #вериги #практика #столицата #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »