Даниела Бобева: Актуализация на обещанията няма да има

Даниела Бобева: Актуализация на обещанията няма да има
Според вицепремиерът Бобева, "след актуализацията на бюджета, актуализация на обещанията няма да има. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„След актуализацията на бюджета, актуализация на обещанията няма да има. Трябва да видим, как върви икономиката, ще видим есенните прогнози. Това каза пред „Нова телевизия“ вицепремиерът Даниела Бобева, предаде БГНЕС.

„Още служебният кабинет ревизира растежа за тази година от 1,9 на 1. Очакваме добър сезон в туризма, добра реколта. Ще видим как ще се развият основните икономически параметри и до края на годината се надявам да успеем да изпълним ангажиментите си, особено в социалната сфера“, подчерта Бобева.

„Ние правим разплащане с бизнеса, защото очакваме бизнесът да се разплати с хората за това да се реализират по-големи стопански обороти и да се върне икономиката към една нормалност. Засега няма достатъчно аргументи за втора ревизия на бюджета, мисля, че ще се вместим.

Вече министрите започнаха да предприемат стъпки за редуциране на разходите, включително и съкращения, в Министерския съвет вече започнаха“, допълни Бобева. Тя добави, че това правителство е фискално сериозно и че трябва да се подтискат разходите, така че да се гарантира една балансирана икономика.

За новата регулация на държавните предприятия, вицепремиерът каза, че основната причина за това да се направи законът е, защото има обществено съгласие по тезата, че държавните предприятия не се управляват добре.

#Даниела Бобева #ангажименти #правителство #предприятия #Съгласие #регулация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"