Министър Клисарова очаква между 600 и 700 млн. евро

Министър Клисарова очаква между 600 и 700 млн. евро
Министър Клисарова изтъкна, че е поставила въпроса на Европейската комисия за това, че очакванията са били за много повече средства. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

„В момента за разпределение по всички оперативни програми, без земеделието, ще останат около 6 млрд. евро. Ако сложим, както е договорено, 10% да са за образование и наука, ние очакваме между 600 и 700 млн. евро", обясни министърът на образованието и науката Анелия Клисарова пред БНР, подчертавайки, че това са само предварителни разчети, предаде standartnews.com.

Министър Клисарова изтъкна, че е поставила въпроса на Европейската комисия за това, че очакванията са били за много повече средства, тъй като става дума за приоритет не само на България, но и на цяла Европа. „Ние не сме се отказали да се борим за тази програма и за повече пари в нея", заяви проф. Клисарова. Тя отбеляза още, че европейските средства са само за подпомагане. „Ние самите трябва да наложим, че науката и образованието са водещи в политиката на държавата. Затова се боря от 3,5 поне до 4,5 от БВП да стигне процентът за образование и наука", каза министърът.

Проф. Клисарова подчерта, че всички оперативни програми са значително намалени и потвърди, че от понеделник ще бъде назначен зам.-министър, който ще отговаря за европрограмите и за развитието на науката и образованието.

#Анелия Клисарова #програми #образование

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"