Койчо Русев: Превозвачите не вярват на обещания

Койчо Русев: Превозвачите не вярват на обещания
Превозвачите не вярват на обещания и тълкувания, а искат официален отговор. Снимка: novinite.bg
A A+ A++ A

„Превозвачите не вярват на обещания и тълкувания, а искат официален отговор. Това коментира пред Агенция “Фокус” Койчо Русев, председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ) и Управителния съвет на Националната транспортна камара, по повод проблема с таксите в Турция и наближаващия 1 септември.

От началото на май, когато бяха протестите на границата, минаха повече от четири месеца, а превозвачите чакат да се прекрати своеволието на турските власти да задържат автомобили на границата с дни, защото са пристигнали по-рано от Европа, да се признават правилата за разрешителните ЕКМТ/СЕМТ, да не се искат фактури за произход при наличие на ТИР-карнет и международна товарителница /CMR/.

В комюнике 068 ясно са записали, че ще глобяват превозвачите по 3000 евро, ако има несъответствие, че ще налагат такса по един евроцент на тонкилометър през тяхна територия, за да ни изхвърлят от пазара. И пак чакаме”, коментира Койчо Русев.

По думите му - превозвачите не вярват на обещания и тълкувания, а искат официален отговор. „Черно на бяло, подписано от официалните лица, с ясен текст. Какво означава още „невалидно разрешително”, след като то е подписано и подпечатано от българска администрация?

Кой от записите в този документ е верен – това в чл.4, ал.1, или чл.8, ал.3? Защо се третират въпросите за трети страни, когато се твърди, че записа се отнася само за транзит и т.н.”, попита Русев.

#Койчо Русев #страни #пазара #фактури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"