Станишев: Ще настояваме за увеличаване на минималната работна заплата

Станишев: Ще настояваме за увеличаване на минималната работна заплата
"Водеща приоритетна тема е актуализацията на програмата ни преди изборите. Тази промяна не става лесно, има съпротива. Ще продължим убедено по този път”, каза още бившият премиер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ще настояваме пред правителството за увеличаване на минималната работна заплата", заяви председателят на БСП, Сергей Станишев, на пресконференция, предава Фокус.

Поводът за пресконференцията бе обявяването на приоритетите на управляващите в новия политически сезон.

"Смятаме, че е важно през септември да се проведат обществени обсъждания на проекта за договор за следващия програмен период на ЕС. Ще инициираме редица дискусии по новите оперативни програми", каза лидерът на БСП.

"Ще продължим ускорено работата по изборното законодателство", отбеляза той.

"Ще търсим диалог и национално съгласие по водещи теми. Ще предложим декларация на останалите политически сили в парламента за постигане на съгласие по национални теми", посочи Станишев.

"Водеща приоритетна тема е актуализацията на програмата ни преди изборите. Тази промяна не става лесно, има съпротива. Ще продължим убедено по този път”, каза още бившият премиер.

"В началото на новия политически сезон очакваме истинска, сериозна дискусия по програмата на правителството", добави Станишев.

"Очакваме да чуем от Пламен Орешарски като министър-председател приоритетите. Ще бъде направена оценка и на 100-те дни на правителството”, отбеляза лидерът на БСП.

„Приоритетни ще са темите за доброто управление и прозрачността. Готвят се промени в Закона за обществените поръчки за по-равен достъп до тях. Трябва да се продължи и с диалога с гражданското общество”, посочи Станишев.

На пресконференцията присъстваха председателят на Народното събрание Михаил Миков и председателят на Комисията по външна политика към парламента Янаки Стоилов.

#Сергей Станишев #минимална работна заплата #правителство #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"