Военният удар срещу Сирия се отлага

Военният удар срещу Сирия  се отлага
Американските военни атаки срещу Сирия бяха отложени, след като американският президент Барак Обама заяви, че първо трябва да поиска одобрение от Конгреса. Снимка: www.briz15.com
A A+ A++ A

Американските военни атаки срещу Сирия бяха отложени, след като американският президент Барак Обама заяви, че първо трябва да поиска одобрение от Конгреса, преди да използва военна сила като отговор на, както ги нарече, „атаките с химически оръжия с най-тежки последствия през ХХІ век”, предаде Агенция “Фокус”.

Обама каза, че е решил, че трябва да предприеме военни действия срещу режима на Башар Асад и съветниците му са го убедили, че докато има близко разположени до Сирия военна техника и части, които могат да нанеса светкавичен удар, операцията не е спешна.

Белият дом е изпратил до Конгреса проекторезолюция с искане за одобрение за нанасяне на ограничени военни удари по Сирия.

„Целта на използването на военна сила от САЩ, във връзка с одобрението, е да спре, унищожи и предотврати възможността за използване на химически, или други оръжия за масово поразяване в бъдещето”, се казва в проекторезолюцията.

Франсоа Оланд побърза да потвърди готовността на Париж да предприеме съответни действия срещу Сирия. Оланд, обаче е подложен на все по-увеличаващ се натиск да вкара решението си за одобрение в парламента.

Венецуелският президент Николас Мадуро нарече „ненужна, несправедлива и престъпна” евентуалната военна операция на САЩ и техните съюзници в Сирия.

#Обама #Оланд #Сирия #САЩ #Конгреса #проекторезолюция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »