Орешарски: Първи сме в Европа по протести след „фискално разхлабване“

Орешарски: Първи сме в Европа по протести след „фискално разхлабване“
Станахме първата страна, в която се организираха публични протести, след леката доза на фискално разхлабване, каза премиерът Орешарски. Снимка: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

„Станахме първата страна, в която се организираха публични протести, след леката доза на фискално разхлабване. След като в цяла Европа имаше протести срещу финансовото затягане“, заяви премиерът Пламен Орешарски в интервю за предаването „Нещо повече” на БНР, предаде Агенция „Фокус“.

„Много се надявам в рамките на есенните месеци, когато станат по-ясни първите резултати от действията на кабинета, това да има позитивен ефект. Трудно ще е за няколко месеца да се поправят неща, които са натрупани дълго време.

Обществената атмосфера е напрегната по много причини, сигурно и заради наши грешки. Не мисля, че в момента нервността в обществото е добър съветник за самото общество“, каза още премиерът. „За сто дни свършихме няколко социални мерки, без да считам, че това изчерпва социалните ни ангажименти.

Успяхме да установим крехък и начален баланс в енергетиката, там нещата са леко успокоени, което е предпоставка в следващите месеци да продължим“, допълни Орешарски.

#Пламен Орешарски #баланс #ефект #общество #ангажименти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »