СУ открива магистърска програма „Църковно социално дело“

СУ открива магистърска програма „Църковно социално дело“
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ започва от зимния семестър на 2013/2014 година първата си междуфакултетска магистърска програма – „Църковно социално дело“. Снимка: students.uni-sofia.bg
A A+ A++ A

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ започва от зимния семестър на 2013/2014 година първата си междуфакултетска магистърска програма - „Църковно социално дело“, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Програмата е съвместна инициатива на Богословския факултет и Факултета по педагогика и отразява актуалната необходимост от засилено участие на Българската православна църква в социалната дейност в страната ни и за подготовката на специалисти в тази област, посочват от СУ.

Интегрираният характер на магистърската програма дава възможност за реализация в различни сфери на църковно социалното дело, като осигурява широк спектър на теоретична и практическа подготовка за работа с различни лица, групи и общности, които имат нужда от църковно-социална подкрепа.

Завършилите програмата ще могат да участват в реализирането на съвременни социални услуги и проекти с разностранно партньорство, както и да подпомагат дейностите на БПЦ при взаимодействието й с държавните и обществените организации, занимаващи се със социална дейност.

#СУ #дело #факултет #специалисти #лица #Подкрепа #организации #дейност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"