ГЕРБ иска обяснение от Йовчев за „полицейски тормоз“

ГЕРБ иска обяснение от Йовчев за „полицейски тормоз“
Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ искат министърът на вътрешните работи да се яви в парламента, за да отговори на техни въпроси. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ искат министърът на вътрешните работи да се яви в парламента, за да отговори на техни въпроси по повод протестите пред парламента в сряда. Те са написали декларация, за която съобщи народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева.

„Йовчев трябва да отговори на въпросите кой и защо издава заповеди за полицейски тормоз и репресии срещу мирно протестиращи български граждани; на какво основание са проверявани от МВР пътуващи граждани, които не са извършили нарушения; с каква цел са събирани данни на пътуващите хора и информация за целта на пътуването им; тази практика обичайна ли е за МВР; ще понесе ли министър Йовчев лична отговорност за извършените репресии, подавайки оставка, или ще покаже, че това е модел на действие на цялото правителство и ще даде поредно основание да искаме оставката на целия провален кабинет“, обясни Савеклиева.

По думите й новата парламентарна сесия е започнала по същия начин, по който е свършила старата – с безпрецедентни по мащаб граждански протести. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев вече е пристигнал в тактическите оперативни щабове в Елхово, Сливенско. „Всичко, което е извършено като проверки, е в рамките на закона“, каза в Елхово Йовчев в отговор на декларацията на ГЕРБ. Той обясни, че могат да се инициират законодателни промени, ако някой се притеснява, че законът не е достатъчно добър.

#Даниела Савеклиева #Цветлин Йовчев #ГЕРБ #Елхово #щабове #закон #пътуване #граждани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"