Вицепрезидентът Маргарита Попова: Повече хора да казват „не“ на войната

Вицепрезидентът Маргарита Попова: Повече хора да казват „не“ на войната
Вицепрезидентът откри 6-ото издание на международния фестивал „Орфей в Италия“. Снимка: president.bg
A A+ A++ A

Надявам се повече хора да казват „не“ на войната, това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова на среща с префекта на Венеция Доменико Кутайа. Радвам се, че първата ми среща в този прекрасен град е именно с човека, който се грижи за сигурността ми и на гостите в града. Неслучайно заявих позицията си срещу войната в Сирия, защото да внесеш война в съществуваща вече такава, е дори двойно престъпление“, заяви Попова по време на срещата.

„Позицията ми и като жена, и като вицепрезидент е една и съща, защото и в двете си роли казвам „не“ на войната“, подчерта тя.

„Жените са по-смели от мъжете и винаги заявяват позициите си публично, така че да ги чуят всички в света. А след това и големите държавни мъже един по един се доближават до тази позиция“, допълни Попова.

Тя благодари на префекта за доброто сътрудничество между българските и италианските служби в борбата срещу трафика на хора и културни ценности, чието значение надхвърля територията на тези две държави.

Попова е на работно посещение в Италия. Вицепрезидентът откри късно вчера 6-ото издание на международния фестивал „Орфей в Италия“, организиран в един от най-известните италиански курорти Лидо ди Йезоло от български артцентър „Кърнолски“.
Попова пожела на децата да са непослушни, любопитни и да мечтаят, за да откриват света.

„Нека всеки един от вас бъде най-добрият“, пожела вицепрезидентът на близо 400 деца от 19 държави, които вземат участие в тазгодишното издание на песенния и танцов конкурс за традиционни песни.

#Маргарита Попова #Венеция #фестивал #откриване #мир #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »