Съдът отложи делото за конфискация на имуществото на "братя Галеви"

Съдът отложи делото за конфискация на имуществото на "братя Галеви"
Пламен Галев и Ангел Христов Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Кюстендилски окръжен съд отложи делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, предаде радио „Фокус”–Кюстендил. На заседанието стана ясно, че единият от особените представители по делото е починал. Става въпрос за адвокат Васил Василев, който е представлявал Радмила Дюлгерова – Христова.

Поради тази причина съдът е изискал от Адвокатска колегия – Кюстендил да бъде определен нов процесуален представител. От колегията са определили това да бъде адвокат Николай Николов. Той поиска от съда да не бъде даден ход на заседанието. Основната причина е малкото време, с което той е разполагал, за да се запознае с материалите по гражданското дело.

Съдът счете, че заради големия обем на делото, както и фактическата и правна сложност, с оглед осъществяването на адекватна защита на интересите на ответника, следва да се даде възможност на адвоката да се запознае с материалите на делото, поради което не даде ход на делото. Делото беше насрочено за 4 октомври 2013 година от 10.00 часа. В следващото заседание ще се пристъпи към приемане на доказателствени искания и разпит на свидетели. 

Делото може да продължи с години. Това каза пред журналисти адвокат Анани Константинов, един от двамата особени представители по делото на Пламен Галев.

„Процесът може да продължи не по-малко от три години. Има искане за разпит на свидетели от Вирджинските острови, Кипър, откъде ли не, което означава, че на нас също трябва да ни се осигури достъп до разпита на тези свидетели, а това означава, че държавата ще бъде натоварена с хиляди левове за събиране на безполезни доказателства”, коментира Анани Константинов. Според него имената на свидетелите са посочени, но не се знае къде се намират те.

„Ние се противопоставяме на това, но ако съдът допусне, трябва да ни се осигури равноправно участие в процеса, за да защитим хората, които представляваме”, допълни Анани Константинов. Неговите очаквания са, че на следващото заседание трябва да се разглеждат исканията на страните – разпит на свидетели, събиране на доказателства, възражения.

Анани Константинов акцентира и върху това, че при произнасяне на присъдата срещу Пламен Галев, е посочено, че се конфискува една част от имуществото му, но в гражданското дело представителите на Комисията не са уточнили това. Съгласно произнесената присъда на Пламен Галев е конфискувана 1/3 идеална част от имуществото му, Комисията обаче иска конфискация на цялото му имущество.

#съд #Кюстендил #братя Галеви #конфискация #имущество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »