Златанова: Вземаме мерки да няма загуби на евросредства по програмите

Златанова: Вземаме мерки да няма загуби на евросредства по програмите
Правителството предприема всички необходими мерки, за да избегне загуба на европейски средства по оперативните програми, заяви Зинаида Златанова. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„Правителството предприема всички необходими мерки, за да избегне загуба на европейски средства по оперативните програми, по сегашния програмен период“, заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, след среща с Йорданка Фандъкова, предаде Агенция „Фокус”.

Златанова призова да не се търси интригата в дискусиите на тази тема. „По-добре да се подсигурим. Хипотетично е възможно да се изгубят средства за изграждането на завода за отпадъци на София, но не ме разбирайте погрешно”, коментира още Златанова.

По думите й, въпросът за завода за отпадъци на София стои от 14 години и все още не е решен. Вицепремиерът определи срещата си с кмета на София като една бърза оперативна среща. „Обсъдихме сегашния програмен период и споделихме общото виждане, че институциите трябва да направим всичко възможно, за да изразходим максимално добре средствата, които имаме на разположение, по оперативните програми”, отбеляза Златанова.

По думите й, по отношение на бъдещия програмен период, столицата има особено място в областта на регионалното развитие и трябва да има подходящи мерки за развитието на столичния град.

#Зинаида Златанова #развитие #град #Йорданка Фандъкова #програми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници