Камерън предупреди шотландците за рисковете от референдума

Камерън предупреди шотландците за рисковете от референдума
Британският премиер Дейвид Камерън предупреди шотландците за рисковете на "скока в непознатото". Снимка: world.actualno.com
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън предупреди шотландците за рисковете на "скока в непознатото", ако референдумът за независимост на Шотландия, насрочен за 18 септември 2014 г., успее, предаде АФП, съобщи btvnews.bg.

"След една година хората, живеещи в Шотландия, ще направят избор, който може радикално и завинаги да промени страната им", каза Камерън в специално изявление. "18 септември 2014 г. е датата на срещата на Шотландия със съдбата.

Ще е дошло времето за решение: най-доброто за Шотландия и най-доброто за Великобритания, или скок в непознатото", заявява британският премиер. Камерън посочи, че се надява Шотландия да остане част от Обединеното кралство, посочвайки, че заедно те са постигнали много.

Шотландия е владение на британската корона от 1707 г. От 1997 г. тя се ползва с автономия в рамките на Обединеното кралство, в което влизат още Англия, Уелс и Северна Ирландия.

Почти всички скорошни проучвания на общественото мнение сочат, че гласовете в подкрепа на независимостта на Шотландия биха били около една трета.

#Дейвид Камерън #Шотландия #Ирландия #премиер #Англия #Уелс #Северна Ирландия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"