Ще затварят хотел на бивш депутат заради измами

Ще затварят хотел на бивш депутат заради измами
Хотел „Лунна пътека“. Снимка: starrytravel.com
A A+ A++ A

Бившият депутат Стефан Личев ще бъде глобен от Комисията за защита на потребителите, защото  заградил част от плажа в Свети Влас за гостите на хотела си „Лунна пътека“, освен това излъгал клиентите, че е пет звезди. Предстои издаване на Заповед за временно затваряне на хотела и заведенията, съобщава бургаският сайт „Флагман“.

Политикът даже бил добавил табела „Частен плаж“ върху пясъка в разгара на лятото.

Личев обаче не предвидил, че ще ядоса съседите, които са руски собственици на апартаменти. Рускинята Евгения Потажевич, която живее в съседната сграда „Арена“, подала сигнал в полицията и жалба до Комисията за защита на потребителите.

Оказа се, че фирмата на Личев „ВЕЧИЛ 1“ ООД има и други, също значителни нарушения.

През лятото на фасадата на хотела е бил поставен транспарант с надпис „5-звезден хотел „Лунна пътека“. На рецепцията обаче табела с категоризация липсвала, липсват такива и в лоби бара, както и в ресторанта на хотела.

След направена справка и в Регистъра на категоризираните обекти от министъра на икономиката, министъра на културата и председателя на Държавната агенция по туризъм няма такъв обект с името „Лунна пътека“.

На рецепцията също така не са обявени цените на нощувките и на другите, предлагани от търговското дружество, услуги чрез ценоразпис, поставен на видно за потребителите място.

Стефан Личев е бил два мандата депутат. Шеф е бил на ямболската организация на СДС. През 2006 година става председател на Земеделския народен съюз.

#Стефан Личев #Комисията за защита на потребителите #Свети Влас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »