Вече ще можем да пращаме и SMS-и до тел. 112

Вече ще можем да пращаме и SMS-и до тел. 112
Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред прие промени, според които вече ще можем пишем кратки текстови съобщения до телефон 112. Снимка: www.gabrovonews.bg
A A+ A++ A

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред прие промени, според които вече ще можем пишем кратки текстови съобщения до телефон 112, предаде БГНЕС.

Депутатите от комисията приеха на първо четене единодушно предложените от депутатите Христо Монов и Захари Георгиев промени в Закона за националната система за спешни повиквания. С промените се създава реална възможност глухонемите сами да съобщават на операторите на спешния телефон, ако изпаднат в беда.

Основният проблем, свързан със законопроекта, е техническото изпълнение, коментира председателят на комисията Атанас Мерджанов. Той подчерта, че между първо и второ четене на законопроекта ще се създаде работна група, в която ще бъдат включени и представители на мобилните оператори и на Съюза на глухите в България.

Стана ясно, че в срок от три седмици ще протече разглеждането на текстовете между първо и второ четене. Засега няма окончателни разчети за това колко би струвало въвеждането на тази нова възможност. Според някои прогнози 300 хил. лева ще са допълнителните разходи, свързани пряко с телефон 112.

#разходи #четене #Атанас Мерджанов #Захари Георгиев #Христо Монов #тел. 112

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"