Татяна Дончева прави партия, Георги Първанов дискусионни клубове

Татяна Дончева прави партия, Георги Първанов дискусионни клубове
Дончева обясни, че Първанов има други планове за политическото си развитие, които не съвпадат изцяло с нейните.
A A+ A++ A

Учредителят на Движение 21 Татяна Дончева няма да създава нова политическа партия заедно с Георги Първанов, както бе съобщено в началото на лятото, обяви самата тя пред Би Ти Ви.

Дончева обясни, че Първанов има други планове за политическото си развитие, които не съвпадат изцяло с нейните.

Георги Първанов обясни в НДК от по-рано в неделя, че обмисля учредяването на мрежа от дискусионни клубове в цялата страна, които имат за цел граждански натиск върху всички партии. Той не смятал, че в страната има нужда от нови политически субекти, а че старите трябвало да бъдат подкрепени, защото при тях започнало „загниване".

„Но според мен те няма смисъл да бъдат укрепвани, защото сегашните партии представляват един тесен кръг лица и техните интереси в битов смисъл. Освен това при Първанов темата за олигархичните зависимости е на заден план", посочи Дончева.

Тя обяви, че до края на годината ще бъде готова със собствен политически проект, след което ще напусне редиците на БСП окончателно. Дончева не уточни кого би поканила да се присъедини към проекта й.

„Политиката е състезание по доверие и харесване. Сегашната ситуация означава да кажем, че има нужда от реорганизация на политическото пространство, за да стане то атрактивно за гражданите. Левицата има нужда от реорганизация", коментира Дончева.

#Движение 21 #Татяна Дончева #Георги Първанов #Първанов #Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"