Бюрокрацията е най-големият проблем, смята вицепремиерът Златанова

Бюрокрацията е най-големият проблем, смята вицепремиерът Златанова
Според Зинаида Златанова бюрокрацията се оказа проблем номер едно на бенефициентите в досегашния програмен период. Снимка: www.vestnikataka.bg
A A+ A++ A

„Бюрокрацията се оказа проблем номер едно на бенефициентите в досегашния програмен период, основният ни приоритет в следващия ще бъде нейното намаляване“, каза вицепремиерът Зинаида Златанова при откриването на информационната кампания за периода 2014-2020 в Пловдив, предаде БГНЕС.

По думите й облекчаването на бюрократичните процедури ще стане чрез уеднаквяване на правилата там, където е възможно, строго спазване на сроковете и по-ясни финансови правила.

Три оперативни програми бяха представени в първото засега публично представяне на приоритетите в новия програмен период – „Иновации и конкурентоспособност“, „Развитие на човешките ресурси“ и „Програма за развитие на селските райони“.

За разлика от всички останали програми, които стартират с редуциран в сравнение с миналия период бюджет, програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще разполага с 50 млн. евро повече.

#Зинаида Златанова #програми #бюджет #приоритет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"