Дянков става ректор в Руската икономическа школа

Дянков става ректор в Руската икономическа школа
До назначаването на Дянков се стигнало, след като в края на май ректорът на РИШ Сергей Гуриев подал оставка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият министър на финансите Симеон Дянков е бил утвърден от Съвета на директорите на Руската икономическа школа на поста ректор.

Вицепремиерът в кабинета на Бойко Борисов постъпва в Съвета на директорите на РИШ, сменяйки Станислава Анатолиева, изпълнявала длъжността до момента, съобщава РИА Новости.

„Състоя се заседание на Съвета на директорите на Руската икономическа школа. Основен въпрос на заседанието беше утвърждаването на кандидатурата на нов ректор. Съветът на директорите взе решение за назначаването на поста ректор на Руската икономическа школа на Симеон Дянков“, заяви председателят на Съвета на директорите на РИШ Максим Бойко.

Според него Дянков е икономист от световна класа, с отлични академични резултати и голям практически опит.

До назначаването на Дянков се стигнало, след като в края на май ректорът на РИШ Сергей Гуриев подал оставка и заминал за Франция, защото изпитвал заплаха за свободата си.

Тогава Гуриев заявил, че няма да се върне, докато тя не изчезне.

Решението било взето, след като следователи обискирали кабинета му и направили копия на кореспонденцията му в интернет, водена в продължение на пет години, в рамките на т.нар. втори случай „Юкос“.

По-късно Константин Сонин, който се смяташе за един от основните претенденти за поста на ректор, също обяви оттеглянето си.

#Симеон Дянков #Ректор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници