Не сме имали търговски отношения с Богомил Манчев, заявиха ГЕРБ

Не сме имали търговски отношения с Богомил Манчев, заявиха ГЕРБ
A A+ A++ A

Нито Министерски съвет, нито Министерство на икономиката, енергетиката и туризма са имали търговски отношения с фирмите на Богомил Манчев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Собственикът на "Риск инженеринг" Богомил Maнчев е вече обвиняем. Гаранцията му е 1 милион лева.

Бизнесменът е разследван във връзка с консултанските договори за спрения проект АЕЦ „Белене“, за който министрите Делян Добрев от кабинета на Бойко Борисов и Асен Василев от назначения от Росен Плевнелиев служебен кабинет с премиер Марин Райков са продължавали да плащат. За целия период са платени над 13 млн. лева.

Ето позицията на партията:

На свое заседание на Министерски съвет на 28 март 2012 г. правителството на ГЕРБ взе решение за спиране на проекта "Белене". Същия ден бе информиран президентът и ресорната комисия по енергетиката в 41-то Народно събрание. На 29 март парламентът също взе решение за прекратяване на проекта „Белене". Тези решения получиха достатъчно публичност и едва ли има някой в страната, който да не е разбрал за тях.

Решенията на Народното събрание се публикуват в Държавен вестник и имат задължителен характер за всички юридически и физически лица на територията на Република България.

Ако "Белене" не бе спрян през март месец 2012 г., до момента НЕК щеше да е натрупал стотици милиони евро нови задължения по проекта, които дружеството не може да плати.

Обръщаме внимание, че нито Министерски съвет, нито Министерството на икономиката, енергетиката и туризма имат търговски отношения с фирмите на Богомил Манчев. В този смисъл, първо - те не са страна по договор, за да имат задължения да го уведомят и второ - решенията на Народното събрание имат задължителен характер за всички физически и юридически лица на територията на Република България, без затова да бъдат изрично уведомявани от когото и да било.

Използваме възможността да припомним, че консултантски договор с компании, свързани с Богомил Манчев, за колосална дори в световен мащаб сума, е сключен от НЕК, когато министър на енергетиката е бил Румен Овчаров.

#ГЕРБ #Богомил Манчев #Манчев #Белене #Делян Добрев #Бойко Борисов #Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници