Вот на недоверие за здравеопазването до края на годината

Вот на недоверие за здравеопазването до края на годината
„Всички в този сектор ще бъдат на улицата и ще поискат масово оставката на това правителство”, посочи бившият здравен министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Вотовете на недоверие биха могли да бъдат внесени за всички секторни политики. До края на годината ще има вот на недоверие за здравеопазване“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„С 65 % ще бъдат ограничени средствата на всички лечебни заведения, без значение какъв прием осъществяват. Това означава, че 65 % са достатъчни единствено и само за заплати евентуално, социални и здравни осигуровки на работещите и нищо друго, или за лекарства и консумативи, а не за заплати и осигуряване на работещите”, обясни Атанасова.

„Всички в този сектор ще бъдат на улицата и ще поискат масово оставката на това правителство”, посочи бившият здравен министър.

„Конкретните варианти за справяне с проблема с недостиг на средства в касата са основно два – ако имаме по-висока събираемост на здравни вноски, Надзорният съвет на касата пое ангажимент да гласува тези средства да могат да се включат в здравеопазването и болниците да могат да работят на пълни обороти“, каза Даниела Дариткова от ГЕРБ.

„Вторият вариант е актуализация на бюджета на касата, което ние категорично сме заявили, че ще подкрепим”, добави Дариткова.

Според нея, става въпрос за недостиг на около 130 млн. лева.

„При един милиард взет заем това е доста малка сума и не би следвало да се отрази”, посочи тя.

„В момента единственото, с което се занимава Министерство на здравеопазването, е безпринципно и безпощадно кадруване, смени на управители на фондове, национални онкологични болници”, каза още Дариткова.

#вот на недоверие #здравеопазване #Десислава Атанасова #Даниела Дариткова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"