Шествие в София за Европейския ден на донорството

Шествие в София за Европейския ден на донорството
По време на шествието доброволци от Българския Червен кръст ще раздават информационни материали за това кой може да бъде донор. Снимка: www.arenamedia.net
A A+ A++ A

С шествие в центъра на София ще бъде отбелязан Европейският ден на донорството.

От 17 ч. в Парада на донорството ще се включат пациенти на диализа и трансплантирани, посланиците на добра воля Христо Мутафчиев и Калин Терзийски, донори, заместник - министърът на спорта Йордан Йовчев и много съпричастни гости.

Маршрутът започва от пилоните на НДК, минава по бул. "Витоша", ул. "Съборна" и стига до Народния театър "Иван Вазов", където в 18.00 ч. ще бъде открита Вечер в памет на донора.

По време на шествието доброволци от Българския Червен кръст ще раздават информационни материали за това кой може да бъде донор, защо се налага пациентите у нас да чакат, колко вида трансплантации има.

Заради шествието се въвежда временна организация на движението, съобщиха от Столична община.

Шествието ще мине по тротоара и пешеходните зони по изключение в крайна дясна лента на пътното платно по посока на движението.

Столична дирекция на вътрешните работи да осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението за времето.

#София #донорство #Христо Мутафчиев #калин терзийски #Йордан Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"