Стоичков се занимавал с "дърводелци", не с дървесина

Стоичков се занимавал с "дърводелци", не с дървесина
Снимка: архив
A A+ A++ A

„Христо Стоичков никога не се е занимавал с дърва, с дърводелци – да, на футболните терени. Може би някъде във времето съм имал някакви участия в някои фирми, които, ако не ме лъже паметта, никога не са се занимавали с такава дейност", отговори бившият футболист на обвиненията на бизнесмена Красимир Дачев в студиото на bTV, че е получил 150 хиляди тона дървесина без конкурс миналата година и с помощта на „сивия лобист" при управлението на кабинета „Борисов" Емил Димитров.

Според Стоичков „този, въпросният, господин иска да стане известен с неговата безизвестност в своя край". Той каза още, че е свикнал името му да бъде използвано за подобни манипулации.Назованият като „обезпечител" на схемата Емил Димитров също я отрече, като описа хипотетичната й реализация в цифри: „Това са 6000 ТИР-а, подредени в права линия - 180 км. Това означава редица оттук до Кулата". И обясни, че продукцията не е била реализирана под формата на дългосрочни договори, тъй като тази процедура не е била предвидена в закона.

Огласилият схемата Красимир Дачев и днес заяви, че стои зад твърдението си. Доказателствата за това обаче на този етап се обосновават на информация на доставчици: „Тъй като всеки ден при мен пристигат хора, които возят дървесина, много често някои от доставчиците казват – тази дървесина е на Христо Стоичков".

#Красимир Дачев #Христо Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »