Ромите, заподозрени в отвличане, търсят майката на Мария

Ромите, заподозрени в отвличане, търсят майката на Мария
Търси се майката на Мария. Снимка: worldnews.nbcnews.com
A A+ A++ A

Ромското семейство от Гърция, заподозряно в отвличане, се опитва да намери майката на русото момиче Мария. Според адвоката на двойката, която е заподозряна в отвличане, те се опитват да се свържат с родителите на детето, за да докажат, че то е било осиновено.

Дори тогава обаче осиновяването ще бъде незаконно, пишат гръцките медии, цитирани от Нова телевизия.

Ромите не разполагат с документ за осиновяване и непрекъснато променят версиите за това как момиченцето на видима възраст 4 години е попаднало при тях.

Според ДНК пробите момиченцето няма роднински връзки с двойката, при която беше открито. Гръцките власти откриха телефонна линия с молба родителите на момиченцето да се обадят. За 24 часа на номера се обадиха над 8 хиляди души, твърдящи че са родители на детето или го познават.

Полицията работи по версията за канал за внасяне на бременни жени от България, които раждат в Гърция, след което децата се продават. Един от вариантите е детето да е купено за 500 евро от българска майка.

Детето бе открито при спецакция на полицията в катун край Лариса и отнето от 40-годишна жена и 39-годишен мъж, които твърдят, че са му родители. В началото те обясняваха на полицията, че детето им било дадено като бебе, увито в одеяло, от българка, която не можела да се грижи за него. В рамките на 24 часа обаче смениха няколко пъти показанията си.

#Гърция #Лариса #роми #Мария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"