Заради липса на пари са отпаднали около 4000 ученици

Общество | 21 октомври 2013, понеделник / 13:40| Показвания:Около 4000 ученици са отпаднали от училище заради липса на пари.

През 2012 г. от училище у нас са отпаднали 4500 ученици, като от тях 620 са били със слаб успех, а всички останали ученици са отпаднали по социални и икономически причини. Това каза пред журналисти председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) Янка Такева, цитирана от бТВ.

Броят на отпадналите от училище ученици у нас през 2012 г. е много малък в сравнение с предишни години, когато училище напускаха близо 20 000, отбеляза тя, предаде БТА. По думите й сега отпадат по малко ученици, тъй като випуските са по-малки заради демографските проблеми, а и защото вече към отпадащите не се включват децата, заминали с родителите си в чужбина.

Такева каза, че през миналата година е било установено, че има ученици - "мъртви души, които се водят в дадено училище, но не го посещават и добави, че делегираните бюджети са дали възможност да се вписват деца, непосещаващи училище, за да не се намаляват средствата за тези бюджети.


Тагове: Янка Такева, ученици

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси