Граничната стена е временна мярка, смята турски експерт

Граничната стена е временна мярка, смята турски експерт
“Идеята за изграждане на стена на българо-турската граница от страна на властите в България е краткосрочна мярка, твърди Джанер Санджактар. Снимка: www.focus-news.net
A A+ A++ A

“Идеята за изграждане на стена на българо-турската граница от страна на властите в България е краткосрочна мярка, провокирана от натиска на западноевропейските държави и на крайните националистически тенденции”, заяви специалистът от Центъра за стратегически анализи Турция-Азия, Джанер Санджактар, преподавател по международни отношения, в интервю за Анадолската агенция, цитирано от БТА.

„Европейските държави твърдят, че миграционните потоци пристигат през балканските държави и поради това искат засилване на мерките по охраната с активното участие на силите по сигурността. България, която също попадна под ударите на техния „натиск", намери изход, като реши да издигне такава една стена, за съжаление”, коментира Санджактар.

Анализаторът подчертава, че миграционният поток е следствие на безработицата, бедността, гражданските войни и други подобни фактори в африканските и близкоизточните страни. Той може да се спре само с прилагането на мерки, насочени към преодоляване на причините, пораждащи нелегалната миграция.

#държави #страни #миграция #мерки #Турция #Франция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"