Болниците няма да спрат да приемат пациенти, увери Райнов

Болниците няма да спрат да приемат пациенти, увери Райнов
A A+ A++ A

"Категорично няма риск болниците да спрат плановия прием на пациенти", заяви пред Нова ТВ депутатът от „Коалиция за България" и заместник-председател на Комисията по здравеопазване в НС Емил Райнов.

„Болниците нямат никаква сметка от това да спрат да приемат пациенти, защото в момента им извиват ръцете с това, че ще им платят 20% по-малко за септември. Никой не е казал как ще се плаща за октомври. Ако работят по-малко, може да им бъде платено още по-малко. Директорите на лечебните заведения са поставени в изключително неизгодна ситуация", допълни представителят на ГЕРБ и член на Комисията по здравеопазване Даниела Дариткова.

Според Райнов обаче, настоящата ситуация е резултат на бюджета, приет от предходното правителство. „Още вчера казахме - Колегите ще получат абсолютно всичко, което са заработили, нека не се спекулира по тази тема", отговори Райнов.

Дариткова отвърна, че в момента има тотално неразбиране относно това как се оформя бюджета на болниците. „Бюджета на болниците не е изчерпан – той е разчетен за 10 месеца", добави тя.

#Емил Райнов #Даниела Дариткова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници