90 български ученици ще се обучават за астронавти в Турция

90 български ученици ще се обучават за астронавти в Турция
Снимка: vmonitor.ru
A A+ A++ A

90 български ученици ще преминат обучение за астронавти в космическия лагер Space Camp Turkey в турския град Измир през 2014 година. Това стана ясно на официалното представяне на новата програма Space Camp Turkey 2014 г. на пресконференция в Интер Експо Център, съобщиха от Центъра за творческо обучение.

Над 400 участника от 22 области на България са преживели едноседмично космическо приключение в рамките на програмата до 2013 година. Следващата година ще бъде 11-та поредна от началото на българското участие в космическия лагер по програма на NASA.

Специални гости на събитието бяха Толга Йълдъръм, мениджър на международните програми на SPACE CAMP Turkey, Ваня Кастрева, началник на РИО София-град, Иглика Ангелова, национален координатор на SPACE CAMP Turkey за България, Марияна Лозанова, ръководител на отбор в Space Camp през 2013г, старши експерт чуждоезиково обучение, РИО София-град и др.

То беше открито от Марияна Лозанова, ръководител на един от отборите в Space Camp Turkey през 2013. "Центърът за творческо обучение дава възможност на децата да сбъднат мечтите си. Космосът сега е реалност, позволяваща на децата да вървят напред" - каза тя. "Надяваме се и тази година да имаме ментори от участниците от предходната година", допълни Александър Ангелов от Центъра за творческо обучение.

 

 

#Space Camp Turkey #Измир #Space Camp Turkey #Ваня Кастрева #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"