Всеки може да стане малтиец срещу 650 000 евро

Всеки може да стане малтиец срещу 650 000 евро
Парламентът във Валета одобри законопроект за продажбата на свое гражданство на жители на държави извън състава на ЕС за 650 000 евро. Снимка: www.alfatour.bg
A A+ A++ A

Всеки може да стане малтиец срещу 650 000 евро, като по този начин той получава всички преимущества на гражданин на Европейския съюз, съобщава вестник „Известия“.

Парламентът във Валета одобри законопроект за продажбата на свое гражданство на жители на държави извън състава на ЕС за 650 000 евро. Онзи, който реши да си купи, има правото не само да гласува на местните избори, но и безпрепятствено да посещава 160 държави по целия свят, с които Малта има безвизов режим.

В една или друга форма практиката на продажба на гражданство срещу инвестиции съществува отдавна и в много страни тя просто се нарича по друг начин. България и в момента предоставя свое гражданство срещу инвестиции от 500 000 евро.

Най-евтините паспорти се дават на Карибските острови. Само за 186 000 евро човек може да стане гражданин на Сейнт Китс, а за 100 000 евро – на Доминиканската република.

#паспорт #Валета #Малта #гражданство #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »