Орешарски: Олекотяваме условията за правене на бизнес

Орешарски: Олекотяваме условията за правене на бизнес
Орешарски обясни, че правителството разработва по-активни секторни политики за насърчаване на инвеститорите.Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

Историята на намаляване на административните тежести е по-дълга от 15 години, но по-ударно започнахме да работим преди 15 години, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на откриването на Български икономически форум.

„Да говорим за генераторите на икономически растеж. Това може да стане не като се използва като пи ар стратегия, а се работи стъпка по стъпка.  Първата стъпка от олекотяване на 24 режима е вече в парламента. Около 85% от тези режими са законови и се изчаква да се направят съответните законови промени. Убеден съм, че след около няколко месеца ще имаме сериозен резултат в олекотяването на условията за правене на бизнес“, заяви Орешарски, цитиран от агенция „Фокус“.

„Нашата страна е изправена пред огромни предизвикателства в свят на динамични промени. Необходимо е създаване на предпоставки за връщане на икономиката ни на пътя на растежа. Убеден съм, че със съвместни усилия ще преодолеем предизвикателствата. Надявам се, че икономическият форум ще даде принос за по-доброто икономическо развитие на нашата страна“, посочи Орешарски.

Той обясни, че правителството разработва по-активни секторни политики за насърчаване на инвеститорите.

„Поставяме си за цел да подобрим административните услуги и да предприемем стъпки за развитие на електронното правителство. Парламентът обсъжда бюджета за 2014 година. Той има за цел да подобри икономическото развитие“, добави Пламен Орешарски.

#Пламен Орешарски #Орешарски #бизнес #форум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"