Само на Виденов вярваха по-малко, коментира Иван Костов

Само на Виденов вярваха по-малко, коментира Иван Костов
Иван Костов Снимка: obshtestvo.net
A A+ A++ A

Докладът за доверието в институциите, който ние направихме, той е наш периодичен доклад, сочи, че политическият риск за България, ако за него се съди по това какво е доверието към кабинета и се съпостави с недоверието, е критичен. С такова съотношение между доверие и недоверие, дори по-добро съотношение, е подал оставка през 1990-та година Андрей Луканов, заяви ръководителят на Лабораторията за управление на рискове на Нов български университет Иван Костов в „Седмицата" на Дарик.

„С по-добри показатели, т.е. с повече доверие и с по-малко недоверие, е подал оставка Бойко Борисов. И практически с по-голямо недоверие и по-малко доверие е бил само Жан Виденов. Тоест правителството е слязло на такива нива на липса на подкрепа, които в миналото са предизвиквали правителствена криза. Това е обективно“, коментира Костов.

На въпрос дали очаква период, подобен на този от началото на 90-те, Костов обясни, че всяка такава нестабилност според теорията поражда множество, на свой ред става източник на нови рискове и на нови заплахи за различни системи на обществото, на личния живот на хората и на държавата като цяло.

„Тоест от несигурността и от кризата, ако се стигне пък до криза, се появяват снопове от нови рискове, които поразяват други системи, и щетите са като под взривяване на бомба с осколки, хвърля навсякъде“, допълни бившият премиер.

#Иван Костов #Костов #НБУ #риск #Жан Виденов #Андрей Луканов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"