Първанов: Не виждам стремеж за изход от ситуацията

Първанов: Не виждам стремеж за изход от ситуацията
Не виждам стремеж за изход от ситуацията във върховните институции на държавата, заяви Георги Първанов. Снимка: skandalno.net
A A+ A++ A

“Не виждам стремеж за изход от ситуацията във върховните институции на държавата, които са призвани да намерят решения. Нито президент, нито правителство излъчват сигнали в тази посока”, каза в интервю за Агенция „Фокус” Георги Първанов, президент 2002 – 2012 година. По думите му, усещането е, че всички са се снишили, както го казваше Тодор Живков, в очакване бурята да отмине и това не се случва.

На въпрос, къде вижда изходът от политическата криза в момента, той заяви: „Виждам го по начина, по който ние го постигнахме през 1997-ма година - с диалог. Въпреки напрежението, и с обединяване на основните политически формации, на институциите, около един пакет от идеи, маркиращи националното съгласие в тази критична ситуация”, каза още Първанов.

„Когато всяка вечер виждаш от екрана, или четеш, слушаш за едни безкрайни протести, това нагнетява чувството за несигурност в държавата”, добави  Първанов.

#Георги Първанов #Тодор Живков #формации #държава #Съгласие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"