Ректорът на СУ: Младите можеха да протестират и по друг начин

Ректорът на СУ: Младите можеха да протестират и по друг начин
Според Илчев младите вече са показали будното си гражданско чувство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Млади и интелигенти хора можеха да намерят и други начини на протест, с които да не затрудняват функциите на университета“, каза ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Иван Илчев на пресконференция във вторник.

„Аз предупреждавах студентите от началото, че безскрупулни политици ще се опитат да ги яхнат, имаше такива неща, макар и не съвсем открито. Имаше такова нещо, но то е неизбежно, който и да направи протест в Българияq ще има политическа сила, която ще се опита да го използва“, добави проф. Илчев.

„Събитията показаха ясно, че немалко студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ имат будно гражданско чувство. Те са го доказали досега, независимо от това кои са на власт. Студентите показаха, че се чувстват зле в обстановка на политическа пристрастеност и липса на морал, и прибягнаха към акция. Академичният състав, в свое извънредно заседание, подкрепи мотивите на студентите, предприели протестните акции, но не одобри начина, по който те се провеждат“, каза ректорът, цитиран от „24 часа“.

Проф. Илчев каза още, че празникът на университета на 25 ноември ще се проведе в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“, която към момента е окупирана от „Ранобудните студенти“.

#Ректор #студенти #СУ #Иван Илчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници