„Авиоотряд 28“ може да мине към транспортното ведомство

„Авиоотряд 28“ може да мине към транспортното ведомство
С промяна в Закона за гражданското въздухоплаване Министерският съвет предвижда преминаването на „Авиоотряд 28“ към министъра на транспорта. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

С промяна в Закона за гражданското въздухоплаване Министерският съвет предвижда преминаването на „Авиоотряд 28“ като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити от Министерския съвет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Поправката се обсъжда на първо четене в НС, предаде БГНЕС.


Към настоящия момент „Авиоотряд 28“ е към Министерския съвет, чиято издръжка се формира от бюджетни средства и от приходи от собствена дейност.


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията продължава да има правата и задълженията на лизингополучател по договора за доставка на лизинг на правителствения самолет.

Едновременно с това „Авиоотряд 28“ е оператор на въздухоплавателното средство, което е свързано с възможни проблеми по упражняването на правата и изпълнението на задълженията по договора за лизинг.

#дейност #лизинг #Авиоотряд 28

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"