Президентът обяви старта на Българската Коледа

Президентът обяви старта на Българската Коледа
Плевнелиев обяви каузата на Българската Коледа – деца с увредено зрение и слух. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В понеделник бе обявен официалният старт на 11-ото поредно издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Откриването беше в една от водещите университетски болници у нас „Царица Йоанна“, по-известна като ИСУЛ.

„Българската Коледа“, кампания 2013–2014 година, ще бъде за по-малки деца с увредено зрение и увреден слух. Малките деца не знаят какво значи ясно виждане и ясно чуване, затова рядко се оплакват, че не виждат или не чуват добре. За техните проблеми се разбира едва когато тръгнат на училище. Но без навременна грижа уврежданията могат да бъдат фатални и за цял живот“, коментира патронът на благотворителната акция - президентът Росен Плевнелиев, цитиран от Дарик.

„За съжаление, в страната липсват апарати, с които да се прави скрининг, ранна диагностика и навременно лечение. За съжаление, някои деца още от своето раждане са силно застрашени да изгубят своето зрение и своя слух. Пред нас, техните родители и лекари, стои предизвикателството и отговорността този риск да бъде овладян“, коментира още той по време на откриването на тазгодишната инициатива.

Приключилото предишно издание на кампанията за 2012–2013 г. беше с фокус върху рехабилитацията на децата с неврологични заболявания, припомни държавният глава.

#Росен Плевнелиев #Българската Коледа #ИСУЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"