Задълженията на ЦСКА са 15-16 млн. евро

Задълженията на ЦСКА са 15-16 млн. евро
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров внесе яснота около ситуацията в клуба.

"Задълженията на ЦСКА към момента са 15-16 млн. евро. Когато поехме клуба през лятото те бяха от порядъка на 35 млн. В момента има повече от 40 дела, заведени срещу клуба от бивши служители, както и 20 международни.", заяви Тодоров на пресконференция на "Армията".

Бившият адвокат на ЦСКА Радостин Василев също води съдебна битка с клуба, което провокира Тодоров да се изкаже доста остро.

"Не може един бивш юрист да обикаля всички служители, които са освободени от клуба и ги кара да завеждат дела, като разбира се той ги представлява. Това не е етично, все пак той си е вадил хляба на "Армията". В момента събираме доказателствен материал за едни безобразия, които са правени, и за едни източвания на клуба, които са правени от бившите юристконсулти. Да не говорим, че част от документацията по делата срещу ЦСКА липсват и ние се принуждаваме да искаме документи от съда.", коментира Тодоров.

Той бе категоричен, че един от основните инициатори на сдружението "ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков няма възможност да издържа клуба. До момента нито един бизнесмен не е декларирал, че може финансово да се справя с ЦСКА.

На пресконференцията ръководството на ЦСКА съобщи, че завеждат дело срещу спортен
всекидневник.

"Делото срещу въпросното издание е за уронване престижа на клуба, уронване престижа на акционерите, включително чуждестранни акционери, за пропуснати ползи и за създаване на лош имидж на клуба", каза Александър Тодоров.

#ЦСКА #Александър Тодоров #Радостин Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »