Да си беден и последен не е диагноза, заяви президентът

Да си беден и последен не е диагноза, заяви президентът
Плевнелиев е категоричен, че само с иновации може да се преборят проблемите у нас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев призова дебатът за приоритетите на България до 2020 г. в следващата програмна рамка на Европейския съюз да приключи до три месеца - „с цифри, факти и отговорни за тяхното изпълнение".

„Именно иновациите са приоритетът, чрез който могат да бъдат решени основните проблеми на страната ни, свързани с ниските доходи, негативната демографска картина, ниската конкурентоспособност, коментира държавният глава", който откри в София деветото издание на Националния иновационен форум на тема „Иновации и секторна конкурентоспособност", съобщи "Дарик".

„Да си беден и да си последен не е диагноза за България, а показва, че можем да вървим само напред и да изпреварваме другите. Това е моментно състояние, което категорично може да бъде променено с общи усилия и с правилни политики", подчерта президентът на форума в четвъртък.

Плевнелиев беше категоричен, че докато не бъде преодоляна бюрокрацията, неефективността и непредсказуемостта на публичните институции, както и корупционната среда, не може да се очаква сериозна позитивна промяна и развитие.

„Основните иноватори са предприемачите, студентите и университетите и те трябва да излязат от ролята си на странични консултанти и да станат водещи по отношение на иновационните екосистеми в България", призова още държавният глава.

#Росен Плевнелиев #Европейски съюз #форум #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"