Скандалът с костинбродските бюлетини влиза в съда

Скандалът с костинбродските бюлетини влиза в съда
Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Росен Желязков, бивш главен секретар на Министерския съвет, за престъпление по служба.
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Росен Желязков, бивш главен секретар на Министерския съвет, за престъпление по служба, съобщиха от прокуратурата.

Желязков е обвинен за това, че в периода от 27 април до 12 май 2013 г. в София, като главен секретар на МС на България, не е изпълнил служебните си задължения, като не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към Министерския съвет по отношение на изпълнението на задълженията на „Мултипринт“ ООД по изработка и доставка на 8 343 000 броя бюлетини за гласуване.

Въпреки задълженията си по Устройствения правилник на МС и неговата администрация и след изрично оправомощаване за сключване на договор от служебния министър-председател Марин Райков, Росен Желязков не е осигурил осъществяването на строг контрол върху отпечатаните количества бюлетини и манипулациите с технологичния отпадък. Не е осигурил строга отчетност върху чистия тираж бюлетини и заприходяването на всяка отделна бройка.

#Росен Желязков #Министерски съвет #бюлетини #"Мултипринт" ООД #Желязков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"