Засилени мерки за сигурност в моловете

Засилени мерки за сигурност в моловете
A A+ A++ A

Нова опасност дебне зад стените на големите търговски центрове. Полицията е внедрила свои хора под прикритие, а охраната в моловете е засилена. Причината са масовите джебчийски набези.

Големите търговски центрове, пазарите и местата, на които се струпват много хора с много пари в тях са изключително привлекателни за крадците, предаде Нова телевизия.

Само за една вечер внедрените цивилни полицаи в моловете са успели да заловят две джебчийски групи, тръгнали на лов за чужди портфейли.

„Начело слагат бременна жена, дете. Блъскват се в теб, за да ти привлекат вниманието, а от другата да ти вземат портфейла. Моментално откраднатото се предава на трети човек", разказа Младен Маринов, заместник директор в СДВР.

Джебчиите не изостават и са променили и усъвършенствали схемата си на работа. Вече са модерно облечени и говорят чужди езици.

Освен вътре в моловете полицията е осигурила свои хора и на улиците пред търговските центрове, където ни дебне друга опасност – катастрофи и хабене на нерви в търсене на място за паркиране.

#Младен Маринов #молове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"